Welkom Gast | Inloggen of registreer

Kleibolletjesmix

Inhoud: 200 gr
Kleibolletjesmix gemaakt van leem, ijzer en essentiële mineralen (spoorenelementen) in een vorm die planten gemakkelijk via de wortels op kunnen nemen.

1 zakje is voldoende voor ruim 50 bolletjes.

Prijs:
5,50
Direct uit voorraad leverbaar 210 gr. verzendgewicht
Kleibolletjesmix
Kleibolletjesmix gemaakt van leem, ijzer en essentiële mineralen (spoorenelementen) in een vorm die planten gemakkelijk via de wortels op kunnen nemen. 1 zakje is voldoende voor ruim 50 bolletjes.
Aquariumbemesting.nl
Aquariumbemesting
https://static.aquariumbemesting.nl/cache/gfx/thumb/0231x0154/0f233dad.jpg
kleibolletjesmix
5.50
EUR
Aquariumbemesting.nl
Kleibolletjesmix

Voor een langdurige wortelbemesting in bestaande aquaria kunt u ervoor kiezen om kleibolletjes toe te voegen. Deze mix bevat, net zoals de commerciele variant, ijzer en essentiële mineralen in een vorm die planten gemakkelijk via de wortels op kunnen nemen. Deze mix bevat naast leem (minimaal 90%) ook echte klei met als extra toevoegingen kalium (zonder fosfaat of nitraat), sporenelementen (borium, mangaan en magnesium), ijzer (fe2) en een beetje turf om de bodem ter plaatse wat aan te zuren.

Het maken van kleibolletjes:
  • U doet (een deel van) de kleibolletjes mix in een bakje en voegt er vervolgens wat water aan toe;
  • Voeg niet teveel water toe, het mengsel (van water en de mix) moet zo zijn dat u het net kunt kneden en er bolletjes van kunt maken;
  • Vervolgens maakt u bolletjes van ongeveer 1 centimeter groot en deze laat u drogen, of je vriest ze in;
  • Daarna kunt u de bolletjes in de bodem van het aquarium stoppen (doe dit wel snel, anders is heel uw bak mistig);

Gebruiksaanwijzing:
Duw eens per jaar één of meerdere balletjes, afhankelijk van de grootte van de planten, in de bodem in de buurt van de wortels. Ik raad aan om dit bij planten te doen, die via de wortels hun voedingsstoffen opnemen, zoals bijvoorbeeld echinodorus soorten. Buiten onze mix heeft u alleen een bakje, wat water en geduld nodig.

N.b. bij het omhoog trekken van u planten kan er een wolkje van de kleibolletjes mix omhoog komen, maar dit is totaal onschadelijk.